Marco Vincenzi nieuw Regional Head Financial Lines bij Allianz Global Corporate & Specialty

Press Release | Juni 30, 2016 | Rotterdam
Lire en français Leer en español

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS), de industriele verzekeraar van de Allianz Group, benoemt Marco Vincenzi tot Regional Head Underwriting Financial Lines voor de regio Mediterranean (Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Benelux, Griekenland, Cyprus, Malta en Maghreb).

Marco Vincenzi start per 1 juli in de nieuwe functie en zal rechtstreeks rapporteren aan Patrick Thiels, CEO van AGCS voor de Med Regio, en Global Head Financial Lines Bernard Poncin. Marco blijft tevens Head Financial Lines voor Italië.

Marci Vincenzi (36 jaar) begon bij de Allianz groep in 2005 als D&O (Directors & Officers) Underwriter voor RAS S.p.A. (vandaag Allianz S.p.A), waarna hij in 2008 de overstap maakte naar AGCS Italië als Financial Lines Underwriter. In 2012 werd hij Head Financial Lines voor AGCS Italië.

Voor zijn carrière bij Allianz was hij werkzaam als financieel consulent bij Deutsche Bank.

Marci Vincenzi heeft een master in economie aan de Università Cattolica del Sacro Cuore in Milaan.

CEO van AGCS Med Regio Patrick Thiels zegt: “AGCS Financial Lines verzekeringen biedt een waaier van oplossingen aan (zoals D&O verzekeringen, verzekering tegen reputatieschade, cyberverzekeringen en beroepsaansprakelijkheidsverzekering) en is een belangrijke en dynamische tak. Ik ben ervan overtuigd dat Marco de expansie in de Med regio succesvol verder zal voortzetten.”

Bernard Poncin, Global Head of Financial Lines voegt toe: “Met zijn sterk zakelijk inzicht en know-how van de branche is Marco Vincenzi de ideale kandidaat voor deze positie. Ik geloof er heilig in dat onder zijn leiding het Financial Lines team in de Med regio ons in de groei zal ondersteunen en onze toekomstige uitdagingen succesvol zal aangaan.“

Marco Vincenzi
Bezoek AGCS Nederland

Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) behoort tot de Allianz Group en biedt specifieke en op maat gemaakte verzekeringsproducten voor grote bedrijven aan.  AGCS biedt ook verzekeringsoplossingen en risk consultancy aan op elk gebied van specialty, alternative risk transfer tot corporate business: Marine, Aviation (incl. Space), Energy, Engineering, Financial Lines (incl. D&O), Liability en Property en internationale verzekeringsprogramma’s.

Wereldwijd heeft AGCS kantoren in 34 landen en opereert in meer dan 210 landen via het Allianz netwerk en hun partners. Met bijna 4.700 werknemers van 70 verschillende nationaliteiten, biedt AGCS verzekeringsoplossingen voor meer dan de helft van alle Fortune Global 500 ondernemingen met een jaarlijks premievolume van € 7.4 miljard wereldwijd.

AGCS heeft een AA status van Standard & Poor’s en een A+ status van A.M.Best.

Zoals met alle inhoud gepubliceerd op deze site, zijn deze verklaringen onderworpen aan onze Forward Looking Statement disclaimer:
Sign up to e-update
Allianz operates as an international insurer on almost every continent. Find Allianz in your own country/region.
With the Allianz network AGCS provides services in over 200 countries and territories.