Corinne Cipière wordt benoemd tot plaatsvervangend Country Manager bij Allianz Global Corporate & Specialty SE Frankrijk en hoofd van Market Management voor de Mediterrane regio

Press Release | Juli 13, 2016 | Antwerpen
Lire en français
Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS), verzekeraar van industriële risico’s en een Allianz Group verbonden risicodrager, kondigt de benoeming van Corinne Cipière aan als plaatsvervangend country manager for AGCS SE – Frankrijk.

Zij zal Thierry van Santen (61) opvolgen, country manager van AGCS SE Frankrijk sinds 2009, na een overgangsperiode van 1 jaar, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.  Op het einde van de overdracht, zal mr. van Santen zich richten op andere opdrachten binnen de Allianz Group.

Corinne zal ook de fakkel overnemen als hoofd van Market Management voor AGCS SE MedReg (Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Benelux, Griekenland, Cyprus, Malte en Maghreb) en zal direct raporteren aan Patrick Thiels, CEO van AGCS SE voor deze regio.

De MedReg van AGCS genereert 14% van AGCS SE ’s totale premievolume van € 8.1 miljard in 2015.  De Franse AGSE SE tak biedt het volledige gamma aan van risico consulting en corporate verzekeringsoplossingen en draagt bij tot het leeuwendeel van de regionale verzekeringsinkomsten in de mediterane regio.

Corinne Cipière (39) was voorheen Managing Director bij Royal Sun Alliance Frankrijk. Daarvoor was ze sinds 2002 werkzaam bij Marsh voor diverse functies, zoals adviseur voor de Franse CEO, Change Management Consultant, Head of Strategy, Marketing en Communicatie en was ze lid van het directiecomité.

Ze was ook voorzittster van UJARF (L'Union des jeunes Assureurs et Réassureurs Français) van 2014 tot 2015.

Corinne is afgestudeerd aan de École Polytechnique in Frankrijk en behaalde een master in wetenschappen aan de Universiteit van Berkeley, Californië in de US.

Patrick Thiels, CEO van AGCS MedReg: “Corinne is een uitstekende keuze voor de opvolging van Thierry, die zoveel heeft gedaan in het opbouwen van de voortreffelijke reputatie van AGCS SE in Frankrijk en daarbuiten, sinds hij de fakkel overnam in 2009.  Ik ben opgetogen dat zij het volgende jaar nauw gaan samenwerken om een soepele overdracht van deze belangrijke rol te garanderen. Haar uiteenlopende marktervaring is ideaal voor haar rol als hoofd van Market Manager voor onze mediterane regio, waar zij de sales, distributie en klantenrelatie van de regio zal leiden."

Corinne Cipière
Thierry van Santen, Country manager van AGCS SE Frankrijk voegt toe: "Ik ben bijzonder verheugd dat Corinne mij zal opvolgen want ik heb het grootste respect voor haar professionele expertise en diepgaande kennis van de markt. Ik weet dat onder haar leiding, het team van AGCS SE Frankrijk dezelfde hoge kwaliteit van de dienstverlening blijft leveren, waar onze klanten en makelaars op vertrouwen."
Bezoek AGCS België

Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) behoort tot de Allianz Group en biedt specifieke en op maat gemaakte verzekeringsproducten voor grote bedrijven aan.  AGCS biedt ook verzekeringsoplossingen en risk consultancy aan op elk gebied van specialty, alternative risk transfer tot corporate business: Marine, Aviation (incl. Space), Energy, Engineering, Financial Lines (incl. D&O), Liability en Property en internationale verzekeringsprogramma’s.

Wereldwijd heeft AGCS kantoren in 34 landen en opereert in meer dan 210 landen via het Allianz netwerk en hun partners. Met bijna 4.700 werknemers van 70 verschillende nationaliteiten, biedt AGCS verzekeringsoplossingen voor meer dan de helft van alle Fortune Global 500 ondernemingen met een jaarlijks premievolume van € 7.4 miljard wereldwijd.

AGCS heeft een AA status van Standard & Poor’s en een A+ status van A.M.Best.

Zoals met alle inhoud gepubliceerd op deze site, zijn deze verklaringen onderworpen aan onze Forward Looking Statement disclaimer:
Sign up to e-update
Allianz operates as an international insurer on almost every continent. Find Allianz in your own country/region.
With the Allianz network AGCS provides services in over 200 countries and territories.