Allianz breidt Global Environmental Impairment Liability Team uit

Press Release | September 7, 2016 | Antwerpen
  • Regionale aanwervingen in Mediterrane en Noord-Amerikaanse regio’s om tegemoet te komen aan de verhoogde vraag voor commerciële dekking milieu-aansprakelijkheid
  • Milieuregulaties en globalisering verhogen mogelijke aansprakelijkheden voor bedrijven
  • Vraag voor globale vervuilingsprogramma’s stijgt

Terwijl milieurisico's blijven toenemen over de hele wereld, kondigde zakelijk verzekeraar Allianz Global Corporate & Speciality (AGCS) vandaag aan dat het haar wereldwijde Environmental Impairment Liability (EIL) team zal uitbreiden met nieuwe senior professionals in de Mediterrane en Noord-Amerikaanse regio's.

"Milieuclaims vormen een enorm risico voor de reputatie en financiële toestand van bedrijven en we zullen blijven investeren in de beste mensen en middelen om onze klanten het best te bedienen", stelde Arthur Lu, hoofd van de globale EIL voor AGCS. "AGCS is volledig toegewijd aan de groei in dit segment, zoals blijkt uit de oprichting van dit ervaren team en ons uitgebreide productaanbod."

Allianz biedt al meer dan twee decennia EIL verzekeringen aan in Europa, en groeide in 2014 uit tot in de rest van de wereld, waaronder markten in Noord-Amerika, Azië en Sub-Saharaans Afrika.

"AGCS's kracht in de Liability markt stelt ons in staat om onze klanten te helpen met het aankaarten van sommige van de meest complexe risico's zoals EIL", aldus Michael Hohmann, Global Head of Liability. "De toevoeging van dit top talent in industrie aan ons gevestigd multinationaal team zal ons helpen om de wereldwijde groeikansen in het EIL segment vast te leggen."

In de Mediterrane regio sluit Dámaso Alvarez Peña zich aan als hoofd van EIL, Mediterrane regio. Hij zal gevestigd zijn in Madrid. Alvarez maakt de overstap naar AGCS vanaf Chubb, waar hij de regionale mileu-risicomanager was met verantwoordelijkheid over Iberia en Oost-Europa. Hieraan voorafgaand heeft Alvarez functies bekleed in de particuliere sector met een focus op business development en het milieu.

In Noord-Amerika vervoegt Ken Baker het team als toegewijde claims specialist in New York. Baker heeft bijna een decennium ervaring in technische claims bij AIG en daarvoor werkte hij in het Excess Casualty Global Broking team bij Marsh USA. Bovendien sluiten Nicole Baker en Steve Tagert zich aan als uitvoerende onderschrijvers; Baker zal gevestigd zijn in Houston en Tagert in Philadelphia. Tagert heeft meer dan 18 jaar verzekeringservaring en voor AGCS bekleedde hij senior functies in onderschrijving, productieprocessen en algemeen management bij AIG en XL Catlin. Baker deed bijna een decennium EIL verzekeringservaring op bij AIG, en voordat ze haar verzekeringscarrière startte hield ze senior functies bij Allied Waste en Waste Management.

Als een gevolg van de progressieve veranderingen in de wetgeving, handhavingsacties en de toegenomen globalisering van het bedrijfsleven, is de behoefte aan commerciële milieu-verzekeringen toegenomen, vooral in de volwassen markten van de Verenigde Staten en Europa.

"Boetes of sancties zijn manieren waarop lokale toezichthouders enerzijds proberen de lokale standaard te behouden of verbeteren, alsook het bewustzijn te verhogen”, legt Lu uit.

Milieurisico's en wijzigingen in de wetgeving houden niet op bij de landsgrenzen. Meer multinationale ondernemingen worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen bij uitbreidingen naar bredere gebieden. Opkomende regio's zoals Oost-Europa, Azië, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika zijn getuige van een groeiende trend in EIL vereisten, vooral in landen waar een EIL dekking verplicht is.

"We zien zeker een stijging in de vraag naar wereldwijde dekking", voegde Lu toe. "Vooral in volwassen markten waar risicomanagers wereldwijde polissen willen aanschaffen, met inbegrip van lokale polissen in niet-opgenomen landen."

Om aan deze vraag te voldoen en samenhang te garanderen biedt AGCS alleenstaande globale vervuilingsprogramma's voor multinationale bedrijven. Dergelijke programma's omvatten een uitgelijnde aanpak van de primaire en lokale polissen, waaronder een breed scala aan verzekeringen zoals een plotselinge en geleidelijke vervuiling, eerste en derde partij clean-up kosten voor de eigendom van gebouwen en off-site risico's, transport en eerste partij bedrijfsonderbreking.

AGCS voorziet in EIL oplossingen voor vaste site operaties en aannemers milieu- aansprakelijkheid in de gezamenlijke ruimte, met limieten tot € 50.000.000. De belangrijkste sectoren zijn onder meer industrie, bouw, energie en vastgoed.

Bezoek AGCS België

Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) behoort tot de Allianz Group en biedt specifieke en op maat gemaakte verzekeringsproducten voor grote bedrijven aan.  AGCS biedt ook verzekeringsoplossingen en risk consultancy aan op elk gebied van specialty, alternative risk transfer tot corporate business: Marine, Aviation (incl. Space), Energy, Engineering, Financial Lines (incl. D&O), Liability en Property en internationale verzekeringsprogramma’s.

Wereldwijd heeft AGCS kantoren in 34 landen en opereert in meer dan 210 landen via het Allianz netwerk en hun partners. Met bijna 4.700 werknemers van 70 verschillende nationaliteiten, biedt AGCS verzekeringsoplossingen voor meer dan de helft van alle Fortune Global 500 ondernemingen met een jaarlijks premievolume van € 7.4 miljard wereldwijd.

AGCS heeft een AA status van Standard & Poor’s en een A+ status van A.M.Best.

Zoals met alle inhoud gepubliceerd op deze site, zijn deze verklaringen onderworpen aan onze Forward Looking Statement disclaimer:
Sign up to e-update
Allianz operates as an international insurer on almost every continent. Find Allianz in your own country/region.
With the Allianz network AGCS provides services in over 200 countries and territories.