Print

News & Press Releases

Allianz Global Corporate & Specialty breidt uit in China en Indonesië

Rotterdam – 22 november 2017: Na opening van de nieuwe vestiging in Zuid-Korea in juni richt Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) zich nu op verdere groei in Azië door uitbreiding in China en Indonesië. De nieuwe vestiging in Beijing, onderdeel van het nieuwe Allianz kantoor in de Chinese hoofdstad, is na Guangdon en Shanghai de derde in China. In Indonesië zal AGCS opereren als divisie binnen Allianz Utama in Jakarta. Op beide locaties opereert AGCS als herverzekeraar van de lokale Allianz entiteit middels toegewijde teams die zich bezighouden met de corporate verzekeringsactiviteiten van AGCS.

Door expansie van het netwerk wil AGCS inspelen op de kansen van de groeiende verzekeringsmarkt in zowel China als Indonesië. China is ‘s werelds tweede verzekeringsmarkt en was in 2016 goed voor bijna de helft van de wereldwijde verzekeringsgroei. In Indonesië verwacht men dat door positieve economische ontwikkelingen, zoals een toename van het BBP tot 5,3% eind 2017, het premievolume zal stijgen. Verder verwacht men een groeiende vraag naar brand- en constructieverzekeringen door het groter wordende overheidsbudget voor infrastructuur.

Carsten Scheffel, AGCS Lid Raad van Bestuur en Chief Regions & Markets Officer Asia, zegt: “De Aziatische markt is van groot belang voor AGCS en droeg in 2016 zo’n 5% bij aan ons wereldwijde premievolume van € 7,6 miljard. Sinds de opening van ons regionaal hoofdkantoor in Singapore in 2012 is de regio één van de snelst groeiende markten. We zien een aantal belangrijke kansen in Azië, onder andere door het groeiend aantal grote infrastructuurprojecten en meer aandacht voor milieuaansprakelijkheid. Dit vraagt om gespecialiseerde verzekeringsprogramma's met een aanzienlijke lead capaciteit. Eén van de kernkwaliteiten van AGCS."

One Belt One Road: Een unieke kans voor verzekeraars

In China ziet het er veelbelovend uit voor engineering-, entertainment- en environmental impairment liability (EIL) verzekeringen. Op het gebied van engineering probeert AGCS te profiteren van de mogelijkheden van het One Belt One Road (OBOR) initiatief. Voorspeld wordt dat door 65 landen meer dan $ 8 biljoen zal worden geïnvesteerd in infrastructuurprojecten. De vraag naar grootschalige constructie- en engineeringverzekeringen zal daardoor enorm worden gestimuleerd. Volgens schattingen van de industrie zorgen OBOR-infrastructuurprojecten tot nu toe al voor een premiepotentieel van ongeveer $ 7 miljard. 

AGCS verwacht tevens een sterke vraag naar verzekeringen op het gebied van entertainment en environmental impairment liability (EIL), de zogeheten milieuaansprakelijkheid. EIL-dekking biedt bedrijven soelaas die aansprakelijk worden gesteld voor vervuiling of schade aan het milieu of de gezondheid, zelfs in gevallen waarin het bedrijf niet nalatig heeft gehandeld. De meest recente handavingsacties van milieuwetgeving in China zullen ongetwijfeld de behoefte aan een passende verzekeringsoplossing vergroten.

Entertainment is een andere groeisector voor AGCS in China: China's filmproductie is tussen 2005 en 2016 verdrievoudigd en staat nu wereldwijd op de derde plaats achter de VS en India. Allianz is een wereldwijde voorloper en expert in entertainment en verzekert al meer dan een 100 jaar (film)producties en evenementen.

In Indonesië opereert AGCS als een aparte divisie binnen Allianz Utama in Jakarta en zal door grotendeels gericht te zijn op financial lines en engineering inspelen op de forse economische groei van het land en de toegenomen investeringen in de infrastructuur.

Groeiende vraag internationale verzekeringsprogramma's en nieuwe producten

Door de vestigingen in Beijing en Jakarta wordt AGCS gesterkt om aan de stijgende vraag naar internationale verzekeringsprogramma's te voldoen. Dit vormt immers de core business van AGCS en men zal dit aanbod in Azië verder uitbreiden naarmate meer Aziatische bedrijven internationaal groeien als gevolg van de globalisering. Klanten met een internationaal verzekeringsprogramma profiteren van het grotere netwerk. AGCS beheert momenteel wereldwijd 2.500 programma’s waarvan zo’n 6% uit Azië.

Mark Mitchell, Regional CEO AGCS Azië, zegt: We zien een toename in de vraag naar internationale verzekeringsprogramma's in Azië waaronder ook China en Indonesië. De sterke technische expertise en het internationale netwerk van AGCS maken ons een aantrekkelijke partner voor bedrijven die hun activiteiten willen uitbreiden buiten de landsgrenzen. Tevens zullen onze internationale klanten uit de VS en Europa profiteren van ons uitgebreide netwerk in Azië. Waar wereldwijd de risico’s toenemen in omvang en complexiteit kan een professionele partner met internationale verzekeringsmogelijkheden een soepele en efficiënte bedrijfsvoering over de hele wereld echt makkelijker maken."

###