Print

News & Press Releases

Allianz: Schadegevallen in scheepvaart blijven dalen maar nieuwe risico’s door cyber, klimaat en aanhoudende ‘menselijke’ fouten.

  • Safety & Shipping Review 2018: 94 grote schepen verloren wereldwijd in 2017, één derde minder in 10 jaar tijd. Slecht weer oorzaak bij 1 op 4 schades.
  • Meer schades in hotstpots Zuid China en Zuidoost Aziatische wateren (30 schepen). Tyfoons, verkeer en veiligheid op binnenlandse routes belangrijke factoren. Incidenten in wateren van Noordpool nemen toe.
  • Menselijke fouten zijn nog steeds een belangrijke oorzaak van incidenten. Big data-analyse van het gedrag van de bemanning en bijna-ongevallen kan helpen bij het voorkomen van rampen
  • Branden op “megaschepen”, emissieregels, klimaatverandering en autonome scheepvaart vormen nieuwe risico-uitdagingen. Verzekeraars verwachten meer verliezen door cyberincidenten en technologische defecten.

Antwerpen, 18 juli, 2018: Schades bij grote schepen zijn met meer dan één derde (38%) gedaald de laatste 10 jaar volgens de AGCS Safety & Shipping Review 2018, wat de neerwaartse trend in 2017 bevestigd.

“De daling in frequentie en ernst van de totale verliezen in het afgelopen jaar zet de positieve trend van het afgelopen decennium voort.  Claims waren relatief onschuldig als gevolg van verbeterd scheepsontwerp en de positieve effecten van risicobeheerbeleid en veiligheidsregulering in de loop van de tijd,” zegt Baptiste Ossena, Global Product Leader Hull & Marine Liabilities, AGCS. “Aangezien het gebruik van nieuwe technologieën aan boord van schepen echter toeneemt, verwachten we in de toekomst veranderingen in de maritieme sector omtrent schades. Het aantal technische claims zoals cyberincidenten of technologische defecten zal toenemen, naast de traditionele verliezen zoals botsingen of het stranden van schepen”

“Menselijke fouten blijven een belangrijke oorzaak van incidenten,” zegt Captain Rahul Khanna, Global Head of Marine Risk Consulting, AGCS   “De scheepvaartindustrie heeft in het verleden geleerd van verliezen, maar voorspellende analyse kan het verschil zijn tussen een veilige reis en een ramp. "

 

Download

  • Allianz rapport - Klik hier voor volledig rapport