Print

News & Press Releases

AGCS verlengt samenwerking met Praedicat voor verzekering aansprakelijkheid

  • AGCS Liability polishouders genieten van toegang tot ChemMeta® risico analyses.
  • ChemMeta gebruikt Machine Learning en Artificial Intelligence om nieuwe productrisico's te identificeren.
  • Chemie, Voedingsindustrie en Consumentengoederen belangrijkste doelsectoren.

Antwerpen, 27 november 2018: Allianz Global Corporate & Specialty de industriële verzekeringstak van Allianz breidt zijn samenwerking met Praedicat, een InsurTech-analysebedrijf gevestigd in Los Angeles verder uit. Concreet zullen klanten profiteren van toegang tot ChemMeta, de softwareoplossing van Praedicat die wetenschappelijke risicoanalyses levert aan industriële bedrijven. ChemMeta helpt zowel chemische fabrikanten als bedrijven die chemische producten gebruiken, om hun risico's voor productveiligheid te minimaliseren. Gebaseerd op de nieuwste peer-reviewed wetenschappelijke literatuur en risicoanalyses, biedt ChemMeta bedrijven op maat gemaakte informatie over duizenden chemicaliën en materialen. Zo kan de klant gefundeerde beslissingen nemen over productbeheer, R&D, risicomanagement, milieu, gezondheid, veiligheid en regelgeving.

“Door naast ons productaansprakelijkheidsverzekeringen toegang te geven tot ChemMeta, helpen we klanten de veiligheid van hun producten en productieprocessen te maximaliseren, door de juiste balans te vinden tussen innovatie en risico", legt Hartmut Mai, Chief Underwriting Officer van AGCS uit. "Degenen die ervoor kiezen om ChemMeta te gebruiken, zullen beter begrijpen welke stoffen een grotere kans hebben om een negatieve impact te hebben op de gezondheid en het welzijn van de mens of stoffen die in de toekomst onderhevig kunnen zijn aan veranderende regelgeving. Dit is een goed voorbeeld van het verrijken van ons productaanbod met strategische risicobeheerdiensten die potentiële schades kunnen voorkomen of beperken. "

Polishouders van een AGCS aansprakelijkheidsverzekering kunnen gedurende een bepaalde periode toegang krijgen tot ChemMeta. Na deze periode kunnen ze kiezen voor een eigen abonnement op de analyse.

AGCS en Praedicat startten hun partnerschap in 2014 om de belangrijkste aansprakelijkheidsrisico's voor de toekomst  beter te voorspellen. Door de vooruitstrevende voorspellende modelleringsaanpak van Praedicat te combineren met zijn eigen verzekeringstechnische expertise en uitgebreide portefeuilleanalyse van aansprakelijkheidsrisico's, tracht AGCS zijn risico analytische capaciteiten te versnellen om de aansprakelijkheid van de volgende generatie catastrofeschades veel eerder dan momenteel mogelijk te identificeren. AGCS en Praedicat publiceren regelmatig white papers over nieuwe aansprakelijkheidsrisico's; het meest recente risicobulletin "The Toxic Trio" onderzoekt de mogelijke impact van gevaarlijke chemicaliën in producten voor persoonlijke verzorging.